Interior

Wat zijn doe oils, wat doen ze voor ons en hoe ben ik erbij gekomen.

Essentiele oliën van Young Living. Wat klinkt dat leuk, je pijntjes verdwijnen met deze olie. Ben jij ook sceptisch? Dat begrijp ik, dat was ik zelf ook…

 

Hoe ben ik in aanraking gekomen met de oliën?

Toen ik zwanger was van Josha kreeg ik van een vriendin een flesje lavendel olie van Young Living. Omdat ik erg slecht sliep heb ik de lavendelolie voor het slapen gaan gebruikt. Een aantal maanden lang, en met succes! Ik kon beter inslapen en voelde mij vooral in mijn hoofd een stukje rustiger.

Na de bevalling en Josha zijn overlijden heb ik eerlijk gezegd de olie in de kast laten liggen en ben ik in een medische molen beland met slaappillen en zelfs antidepressiva. Nadat ook deze niet voldoende werkte en ik erg veel last had van de bijwerkingen, ben ik op zoek gegaan naar een natuurlijke variant. Ik ben in therapie gegaan (Lees hier terug) en heb na de therapie mijn olie er weer bij gepakt. Ik  ben mij gaan verdiepen in welke olie voor ons het beste zou zijn en ben bij de oliën van Young Living terecht gekomen.

 

Waarom Young Living?

Omdat zij als enige ter wereld hun eigen boerderijen hebben en al meer dan 20 jaar kwalitatief hoogwaardige oliën leveren. Alleen de olie uit de eerste destillatie wordt gebruikt en er worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt bij de groei of bestrijding van de planten en gewassen. Simpel voorbeeld is een theezakje. Gebruik je hem vaker dan 1 keer dan wordt de thee in het laatste glas minder sterk.

 

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiele olie is een olie die gehaald wordt uit een deel van de plant. Dit wordt gedaan door een verfijnd proces, zodat de levenskracht die van nature aanwezig is in de plant op een goede manier behouden blijft. Door op een juiste manier te destilleren, namelijk langzaam onder een lagere temperatuur, blijven de therapeutische eigenschappen behouden. Dit langzame destilleer proces is erg duur, maar essentieel voor de kwaliteit van de olie.

 

Hoe gebruik je de oliën in het dagelijkse leven?

Je kunt ze op verschillende manieren gebruiken. Met de diffuser verspreid je de olie door de kamer. Je kunt de olie aanmengen met een draagolie en deze in een roller doen. Ik gebruik de V6 olie omdat deze niet vlekt in je kleding en snel intrekt. Ook kun je de olie verwerken in cosmetica producten. Ik heb zelf al dagcrème, lipbalm, bruisballen en deodorant gemaakt. Voor Manoa heb ik verschillende balsems gemaakt. Ook kun je de producten inzetten voor je huishouden.

Als je de starterkit via mij afsluit dan word je automatisch lid van team MAMACAR en krijg je ook van mij alle recepten voor het maken van de producten.

 

Maak je wel gebruik van alle 12 oliën uit de starterkit?

Ja absoluut. Dit was iets waar ik zelf van te voren ook enorm aan twijfelde. ‘’12 oliën? Ik denk dat ik er maar 3 nodig heb.’’ Niets is minder waar. Nadat ik de starterkit een week in huis had, waren ze alle 12 al in gebruik. Met de starterkit maak je de fijnste combinaties, van Relax tot Focus van Air-Cleaning tot Immune boost. De combinaties zijn eindeloos, en de resultaten fantastisch. Op mijn Instagram hoogtepunt “HEALTHY” vind je een aantal voorbeelden.

 

‘’Waarom zijn de oliën zo duur?’’

 

Waarom niet een goedkoper alternatief?

Helaas vallen de essentiele oliën die in de Nederlandse drogisterijen verkocht worden onder de parfumindustrie. Qua wetgeving houdt dat in dat zij niet verplicht zijn om alle ingrediënten op hun etiketten te vermelden. Ze mogen dus de ingrediënten die zij toevoegen aan de olie geheim houden. Op het flesje mag dan ook 100% essentiele olie staan, terwijl dit in werkelijkheid bijvoorbeeld maar 1% is, en de rest aangevuld wordt met synthetische stoffen die zelfs schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid!

Ook voor de diffuser geldt: goedkoop = duurkoop. De citrus oliën kunnen plastic aantasten, daarom is het belangrijk om een diffuser van goede kwaliteit te gebruiken. De diffusers van Young Living zijn hierop afgestemd en doordat ze voorzien zijn van de juiste trillingen zorgt het ervoor dat de olie druppel in kleinere delen verspreid worden door de lucht. Hierdoor is je lichaam beter in staat om de moleculen in zich op te nemen. Binnen 22 seconden bereiken ze je hersenen al, binnen 2 minuten zitten ze in je hele bloedbaan en na 20 minuten zijn de stoffen in iedere cel van je lichaam opgenomen.

Weten wat je nu eigenlijk betaald? De dewdrop diffuser kost los €97,44. Daar krijg je normaal gesproken 2 oliën bij. Voor de starterkit betaal je €171,- en daar krijg je 12 oliën én de dewdrop diffuser bij. (en nog meer extra’s) Omgerekend betaal je dan maar €7,36 PER OLIE! Terwijl de Panaway olie uit de starterkit normaal al 42,35 kost. En zo zitten er nog zeker 6 kostbare oliën in de starterkit!

 Mijn advies is daarom ook : vind je de aanschafprijs van de starterkit te hoog? Gebruik dan geen goedkoop alternatief, maar schaf de Young Living oliën liever los aan (dit kan goedkoop via mij).

 

Nog niet overtuigd?

Zoals ik al zei was ik zelf erg sceptisch. Ik wilde het eerst zien, zelf ervaren en overtuigd raken van de werking voordat ik een investering van zo’n klap geld deed. Daarom bied ik je de kans om eerst een roller uit te proberen voor maar tien euro. Zo kun jij eerst zelf ervaren wat de olie voor jou kan doen. Of doe de thuistest: pers 3 tenen knoflook en meng deze met een bodylotion. Smeer een royale hoeveelheid onder je voeten. Wedden dat je binnen 20 seconden met een vieze smaak in je bakkes zit? Dat komt doordat ALLES wat je op je lichaam smeert, opgenomen wordt in je bloedbaan en zich binnen no-time verspreidt. Dus ook de essentiële oliën…;)

Mijn KADO bij aanschaf van de starterkit
Badbonbons
Verzorgende dag/nacht crème
Starterkit oilsssss
Starterkit inhoud