Interior

Tips voor een make-over met een klein budget.

Een home make-over hoeft niet duur te zijn. Naar aanleiding van mijn vorige post kreeg ik veel vragen over tips voor een make-over met een klein budget. Met deze eenvoudige tips zorg je dat ook jouw huis voor een paar knaken lente proof wordt.

Kies een eye-catcher.

Zelf vind ik het prettig om met een eyecatcher te werken. Een tof en opvallend item wat de kamer direct omtovert tot een sfeervolle ruimte.

Ik heb in mijn woonkamer gekozen voor de ronde spiegel van sissyboy, maar je zou ook goed voor een mooie wereldkaart kunnen kiezen. Zolang je het bij 1 mooie eyecatcher houd en in de rest van de kamer met datzelfde kleurenpalet werkt kun je de plank haast niet misslaan. Kies bijvoorbeeld dit geometrische ontwerp en combineer het met gouden accessoires van de de action, koop voor €5 meter stof bij de kwantum en naai daar een paar kussen hoezen van, scoor bij de Hema een aantal okergele kaarsen en op die manier heb je voor nog geen €100,- een compleet nieuwe look in je woonkamer.

Maak het persoonlijk.

Wat het ook altijd goed doet is iets persoonlijks aan de muur. Laat een mooie foto afdrukken, en dan niet op een canvas doek maar kies eens voor wat anders, zoals een aluminium foto. Dit zorgt voor een stoere look en is goed te combineren met staal & leer. Ga een keer naar de kringloop winkel bij jou in de buurt en kijk daar eens rond. Met een mat zwarte spuitbus van de action kun je die muffe kandelaar en die rietenmand heel makkelijk een stoere nieuwe look geven.

Planten.

Zorg tot slot voor een beetje groen in huis. Kijk bij een tuincentrum welke planten bij jou passen. Heb je niet zulke groene vingers? Of heb je juist een ontzettend nieuwsgierig kindje met vrolijkezandvingertjes ? ( dat woord moet nog worden toegevoegd aan de dikke van Dale maar de beschrijving luidt als volgt: kort afgekloven nageltjes met zwarte randje, waar zand en vieze diereneitjes onder zijn blijven kleven. )

Bij de Ikea heb je tegenwoordig voor een paar euro ook gewoon een paar plastic fantastic plantjes. Ik heb ze zelf ook, ze lijken heuuul echt, en gaan sowieso nooit dood…