Interior

Binnenkijken bij mamaCar

We wonen nog maar 2 jaar in dit huis, we zijn de eerste bewoners dus hebben het helemaal naar onze eigen smaak ingericht. Alleen na 2 jaar ben ik wel weer toe aan iets nieuws, dus ik heb onze woonkamer eens even flink onder handen genomen.

Een make-over.

Het klinkt als een enorme verbouwing maar niets is minder waar. Met een paar eenvoudige aanpassingen zorg jij ervoor dat je huis weer lente proof is.

Bank

Likje verf op de muur doet natuurlijk wonderen, maar ook een andere bank zorgt voor een compleet andere look. Eerder hadden wij een grote, massieve hoekbank, waardoor onze woonkamer een stuk kleiner leek. Nu heb ik gekozen voor deze okergele bank van Meubel partner. Deze winkel heeft een prachtige showroom in Barneveld, dus dat is om het hoekkie !

De bank is van fluweel en ik was bang dat ik er snel vlekken in zou krijgen met Manoa maar dat is dus helemaal niet zo. Met een nat doekje krijg je de koek resten makkelijk weg, zelfsssss de chocola van mijn bokkenpotenverslaving heeft nog niet voor problemen gezorgd. Oh en over bokkenpoten gesproken, hoe chill is het dat deze bank op POTEN staat, zo ben je nooit meer 3 jaar lang 1 oorbel kwijt, maar kun je eenvoudig onder je bank stofzuigen. Oh en Manoa haar triptrap heeft ook een nieuwe kussenset gekregen van Ukje.

Ik heb gekozen om de okergele bank te combineren met zwart wit en goud. Doordat ik een grote gouden spiegel boven de bank heb gehangen haalt het meer de warm gouden tinten naar boven.

Dit gecombineerd met deze zwart metalen lounge stoel en de metalen lamp zorgt voor een stoere look. Een groot deel van mijn cactussen heb ik de deur uitgedaan (lees; heb ik dood laten gaan. HOE dan? ) en ik heb plaats gemaakt voor deze te gekke olifantsoor van de intratuin.

Orde

Door verschillende hoekjes te creëren in je woonkamer schep je juist orde. Als het speelgoed van de kinderen door je hele woonkamer verspreid ligt zorgt dat voor veel meer chaos dan als je 1 plek tot “speelplek” bombardeert.

Ik heb een simpel hoekje voor Manoa gemaakt door ons eettafel bankje tegen de muur te schuiven. Ze speelt graag met het magneet bord, en zebraatje, haar zwarte wobbel staat eronder en haar gepimpt hobbelpaard staat er naast. Dat ene paard ja, waar ze 2 seconde op zit en dan “UIIIIT” schreeuwt. Of ik heb niet genoeg liefde in het pimp/schuur/spuit proces gestopt offf er zitten allemaal onzichtbare spijkers in t paard, I dont know, maar ik denk toch echt dat ze geen paardenmeisje wordt..

Bakkie pleur

En een heerlijk bakkie pleur mag natuurlijk niet ontbreken in ons zware loedermoeder leven. Want zeg nu zelf, we life on cafeïne … Ik gebruik deze nespresso machine en de favoriete Starbucks mokken (kun je die kopen???? YESSS!) hangen erboven in het wandrek van Pastel-Naturel.

En in dit prachtige wandrek heb ik een mooie veilige plek gecreëerd voor het gipsen 3D handje en voetje van Josha. Toen hij net overleden was vroeg mijn moeder of ik Josha zijn handjes en voetjes in 3D wilde hebben. Ik heb geen moment getwijfeld en ben nog altijd enorm dankbaar dat ik dit heb gekregen. Op deze manier kan ik zijn handje en voetje nog tot in detail bekijken, zoveel meerwaarde dan een plat gips afdrukje.

Mocht je ooit in je leven geconfronteerd worden met de dood van een babytje, onthoud dan dat dit mogelijk is, en zorg dat jij diegene bent die de dit oppert, want in de grote storm waar je als ouder op dat moment in staat denk je daar zelf niet bij na.

Statement

Een statement muur is een leuke en eenvoudige manier om je huis een andere look te geven. Ik heb maar weer eens wat anders geprobeerd. De muur was olijfgroen en ik heb nu gekozen voor een koele grijstint van Histor. Ik heb Cool grey laten mengen bij de praxis in een zijdeglans verf. Ik vind zelf de zijdeglans mooier dan de matte verf, en je krijgt er ook minder snel vette-chips-handafdrukjes op.

DIY

Wil jij ook zo’n te gekke muur? Het is very easy. Ik leg het stap voor stap uit..

Benodigdheden:

Muurtape

muurverf

Kwasten

5cm roller

18 cm roller en verfbak

(Kies vooral niet die goedkope witte harige, want dan krijg je een lekker donsje op de muur, en dat wil je niet. )

  1. Bepaal de hoogte en tape af met speciale muur tape.
  2. Verf de onderkant met de brede roller in de gewenste kleur. Begin met de randjes met een kwast en werk naar binnen. Probeer vooral te rollen in lange rechte banen.
  3. Verwijder de tape terwijl de verf nog nat is.
  4. Ga met een mini roller over de rand en rol de verf naar onder toe goed uit zodat je geen dikke plekken krijgt.
  • Peace of cake he? Nou neem nu vooral een lekkere kop thee met een half pakkie bokkenpoten en stuur mij een foto van het eindresultaat.